1994

Началото на Apolo

„Aполо“ е българска компания, създадена през 1994 г. 

Вносител на водещи световни брандове

Започва развитието си с търговска дейност като представител за България на водещи световни лидери в оръжейния и ловен бранш – Swarovski, Browning, Winchester, Steyr Mannlicher, Merkel, Fiocchi, Clever Mirage, Rocky, 10x, и др.

1997

Първата фабрика

През 1997 г. „Аполо“ изгражда първата си фабрика за производство на облекло.

1999

Първата колекция

„Аполо“ представя на пазара собствена колекция ловни облекла.

Първи лиценз за Източна Европа

„Аполо“ става първата източноевропейска компания, получила лиценз за изработка на дрехи с 3D камуфлажа на Realtree.

2001

Gore-Tex Лиценз

През 2001 г. „Аполо“ става първата източноевропейска фирма, взела лиценз за ползване на мембраната GORE-TEX в собствените си колекции ловни облекла.

2003

Най-голям пазарен дял в Европа

През 2003 г. „Аполо“ е една от трите европейски марки с най-голям пазарен дял в облеклата с 3D камуфлаж.

Първата европейска фирма с двоен лиценз

"Аполо" става и първата европейска фирма с двоен лиценз от W.L.Gore&Associates за производство на военни, полицейски, униформени облекла, както и за ловни и спортни мембранни дрехи.

2007

Доверен партньор на Швейцарската армия

През 2007 г. „Аполо“ стана първата компания в света, която получава 100 от 100 точки за качество като доставчик на швейцарската армия. И до днес компанията ни е доставчикът с единствен такъв резултат, който е достигнат и през 2009 и 2011 г.

2009

Една от трите най-добри колекции в света

През 2009 г. на световното ловно изложение IWA Show в Нюрнберг ловната колекция на „Аполо“ е обявена от експертите за една от трите най-добри колекции в света.

2019

Най-добрата компания доставчик в България

„Aполо“ се утвърди като най-добрата (над 80% одобрение) българска компания - доставчик на униформени и професионални облекла за голяма част от министерствата в България

2020

Помощ за българските медици по време на COVID-19 пандемията

Във връзка с извънредната ситуация с COVID-19 в България, във Военномедицинска академия, Университетска болница „Александровска“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и много други болници в цялата страна получиха защитни облекла за многократна употреба от серията “АPOLO Protect”. С тези облекла са облечени и лекарите на първа линия, които са в пряк досег с пациентите, диагностицирани с CoV19.

Наши дни